You're my river running high.

2011-02-28 @ 15:57:22 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Hejpa! Vi har plusgrader här vilket märks tydligt på dom blöta gatorna. Not a good time! Å andra sidan kan vårvintern vara den bästa årstidern, så jag välkomnar den med öppna armar. Våråkningen är sjukt awesome, längtar lite efter fina dagar i backen när man bara kan åka med en hood. När man kan sätta sig och sola lite mot en husvägg. Ta en öl ute på afterskin. Ja. Det är fina tider det.

Nu ska jag åka och hämta ut ett paket och köpa kycking och köttfärs. Guldfågeln har färdigmarinerad strimlad kyckling som jag funderar på att köpa. Verkade mycket gott, i must say! Nomnomnom

Förresten, ny favoritlåt: Lykke Li - I Follow Rivers.Bajz helt enkelt.

2011-02-27 @ 17:28:40 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 1
Tillbaka från Åre. Äntligen. Jag måste vara den enda som inte hypar åre? Och denna helg gjorde det inte bättre. Åkningen var jättebra igår dock men jag hade faktiskt kunnat åka tillbaka till öset efter backen igår och gått ut här istället. Jag och emma var väldigt nära på att göra det men sara övertalade oss att vi måste ut och slåss med stockholmarna på krogen i Åre haha. Jag hade dessvärre inte lika kul som sara och emma igår dock :) Dessutom var jag pissed för min iphone har börjat fucka sig. Har haft den i 3 månader och jag måste nog redan skicka in den... bra där.

Och vissa av människorna jag träffade i helgen hoppas jag att jag slipper träffa igen. Otrevliga-kaxiga-jag-vet-och-kan-bäst-människor. Såna vill jag inte ha i min bekantskapskrets at all. Jag ser ingen som helst anledning med att vara otrevlig och kaxig mot folk man inte känner. Eller att vara det över huvud taget egentligen.

Nu klarar jag mig utan Åre ett bra tag.
Jag vill till sälen.

För jag har trillat dit, jag har fallit, jag har vaknat.

2011-02-25 @ 23:52:57 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0

The Station, Rhode Island, 2003.

2011-02-24 @ 20:33:03 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 1
Någon som hört talas om tragedin på The Station nightclub 2003? Det fick vi idag, på vår gästföreläsning från räddningstjänsten. Minns att jag redan innan sett en dokumentär om händelsen, men i dokumentären visades aldrig en riktig film från händelsen. Det fick vi se idag. Gästföreläsningen handlade om säkerhet vid evenemang. Här är en hemsk demonstation på vad som kan gå snett. Bandet som spelade på nattklubben använde sig av fyverkeripjäser vid scenen, dessa gnistor tog eld och det började brinna. Men vet ni? 
1. Brandvarnaren gick igång, så människorna blev varnade tidigt.
2. Det fanns ett antal nödutgångar.
3. Det var så mycket folk i lokalen som det fick vara, alltså var inget fel. 
Felet var bara att alla gick till samma utgång.

Hur som helst:
100st dog
200st skadades

Kolla på videon, den får en att tänka till lite.


Du får inte.

2011-02-23 @ 17:12:21 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0

Inte för att jag gillar Sonja Aldén egentligen, men den här låten är väldigt fin faktiskt...

"Du får inte knacka på min dörr om du inte är beredd och komma in
du får inte göra om mitt namn och börja kalla mig för din.
Du får inte vandra på min väg utan att visa mig ditt mål
och inte stjäla av min godhet för att fylla upp ditt hål.

Och du får inte riva mina murar som jag omsorgsfullt har byggt
om du inte skyddar mina drömmar så att jag kan somna tryggt.

Och du får inte ha mig som en dröm när jag vill va din verklighet
du får inte säga att du hoppas om du inte tror du vet.

Men du får ta den tid du behöver för att förstå vad det är du vill
du får be en bön att tiden du behöver räcker till.
Och du får samla dina tankar så att två själar kan få ro
och så att allting som vi lovade oss själva kan få gro

Och du får inte andas på min panna, inte få mig falla mer
om du inte sen kan stå för all den oreda du ger.
Du får inte röra vid mitt hjärta som om allt var uppenbart
men jag önskar inget hellre än att du gör allt emot mig snart."


living the dream, don't wanna wake up.

2011-02-22 @ 16:52:22 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Vi hade sjukt fint väder här i öset idag så jag bestämde mig för att gå ut på promenad och för en gångs skull tog jag med mig kameran. Först hade jag bara tänkt hålla mig på frösön men sedan tog jag mig i kragen och gick över isen bort till vinterparken. Jag har bott i östersund i 16 månader och jag har gått över isen 2 gånger haha. Jag har sån fruktansvärd respekt för is så även om dom säger på radion att isen håller för 4 ton lite här och var så vågar jag på 56 kilo inte sätta min fot på isen ungefär haha.

Känner som så att jag har gjort lite nytta idag på min lediga dag. Först promenaden på 40 minuter, sedan har jag slängt iväg ett mail till Winter Jam och frågat om praktikmöjligheter och även skickat iväg ett cv till hemglass för sommarjobb. Great work! Måste skicka iväg ett till Lidl i Bålsta sen också, ska bara få papi att kolla på cvt först. Tycker det är så grymt svårt att veta vad man ska skriva och dessutom få det att låta intressant..Mitt cv lär vara pissetråkigt haha. Pimpade det med lite bilder dock, så är det tråkig text får dom iaf lite fina bilder att kolla på hehehe....


det är baske mig inte ofta jag censurerar mig själv på bilder haha,
men nu fick det bli så. gillar färgerna hehehe

Go o gla, kexchokla.

2011-02-21 @ 16:02:27 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Goddagens mina små barn, long time no see igen.  Har dock inte haft tid för bloggen då jag och emma har vart och hälsat på cloettastugan i sälen torsdag till lördag (risk för långt inlägg nu..). Eller ja, hälsade på herrn i cloettastugan rättare sagt. Drog en liten roadtrip ner med en bil från hertz freerider vilket gick mycket snabbare än vad jag trott. Hade räknat med 5 - 5,5 timme eftersom jag inte kunde vägen och även hört att vägarna ska vara rätt kassa ner. Det tog bara 4,5 timme (på endast 35 mil är det väl kanske inte asbra ändå med tanke på att det borde ta 1 timme kortare haha..). Vägen mellan Sveg och Särna var däremot den sämsta jag nånsin kört på. Dåligt underhåll minst sagt, spårigt och snödrivor som rasat ut på vägen. Efter särna såg vi 4 älgar inom loppet av 1 minut vilket var rätt häftigt eftersom man knappt brukar se EN älg ens :):):)

Eftersom det inte var direkt gångavstånd till byn eller backen från stugan var vi fast i stugan under fredagen. Detta resulterade i någon slags knäpp i hjärnan och vi satte på oss allt i kexchokladväg vi kunde hitta. Efteråt släppte vi loss till Ricky Martin - värt! 

Sista dagen fick vi hänga med till trysil. Vi åkte bräda medan Max och Tove jobbade. Fick låna deras liftkort, helt ok, thank you! Det var aningen kallt i början, -25 grader. Ansiktet hade not a good time på morgonen! Men det blev bättre och vi hade ju otroligt fint väder och dessutom i princip vindstilla. CLEANT! På kvällen blev det harrys. Dansade med en gubbe och sedan bjöd nån annan snubbe upp mig på dansgolvet, hahaha. 

Hemresedagen var brutal. Insåg att det inte gick någon direktbuss från Sälen till Mora, där bussen hem till öset gick ifrån. Vi fick alltså ta en helt sjuk omväg för att komma till Mora. Notera nu att det är ca 11 mil mellan Mora och Sälen. Vi åkte Sälen-Malung-Borlänge-Mora-Östersund. Sälen-Mora tog 5 timmar (direktbussen tar 2..). Mora-Östersund tog 5 timmar och 15 minuter. Vi var sammanlagt på resande fot i 11 timmar igår, -helvetesresa!
Men jag måste ju säga det att.. jag kan ju helt klart stå ut med 11 timmars resa hem om det är det som behövs för att kunna åka till Sälen :)

Så, tack för en finfin helg :)

Så här kul hade jag & emma i stugan medan alla andra var ute och jobbade under fredagen :)


Ta det rätta, ta cloetta.

2011-02-16 @ 22:34:11 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Kexchoklad. Förbannade kexchoklad. Stöter det precis överallt nu för tiden. På alla hjärtans dag gick vi runt och hjälpte Petra med present till Andréa och vad lyckas vi se om inte ett kexchoklad-vykort på Gallerix? Jomenvesst.
Nästan så det börjar bli lite tröttsamt, hehe. Jag gillar inte ens kexchoklad längre. Lyckades föräta mig på det.. i gymnasiet skulle jag tro? När lunchen inte var god fick kexchoklad ersätta lunchen, typ.


Happy valentines day.

2011-02-15 @ 00:15:30 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 1
G'day mates! Hur var er helg? Min var finemang. Lugn och skön, sånt som kan behövas ibland. Igår bilade ju jag och mamma tillbaks till öset. Jag körde faktiskt hela vägen, vilket inte var meningen men jag gillar ju faktiskt att köra bil och det var bra väglag för mig att köra i eftersom jag inte är speciellt van. Så nu kan jag även lägga isbark till mina meriter! 

När vi kom upp började mamma självklart att städa det första som hände. Am i surprised? Nej. Men nu är det extra rent och fint här, så man ska väl inte klaga i guess. Sen köpte hon massa nytt smink till mig, från clinique och grejer så nu har jag b.r.a smink också. Värst vad jag blivit bortskämd på senaste tiden :)

Bokade nyss en bil till sälen. Rätt bra timing att det fanns hela 3 lediga bilar! Men får se hur det går denna gång, ska nog inte hoppas fööör mycket på att jag kommer iväg haha.
Nu ska jag ta ett parti kort med mamma innan läggdags, nattinatti!

bajz, gillar min nya tisha. myspys.

We should make it last a while.

2011-02-12 @ 22:37:22 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Tog tåget hem till Bålsta i torsdags eftersom vädret  verkligen inte var på min sida denna dag. Är glad att jag avbokade bilen för vädret var förfärligt dåligt. Tåget var "bara" en halvtimme sent så det var helt okej! Måste konstatera att iphones batteritid inte är något att skryta med. Åkte hemifrån med 100%, hade 10% när jag kom fram hehe, och då tog resan endast 5,5 timme.

Idag var jag med mami och papi på Bromma blocks, ett relativt nytt köpcentrum i bromma. Stort, fräscht och lite annorlunda. Saknade gina och monki där dock. Mamma tyckte jag behövde nya linnen eftersom mina tydligen är så sunkiga, så kom hem med 8 st nya från cubus haha. Pappa skulle köpa nya solglajjor också och tyckte även att jag behövde ett par. Så min snälla papi köpte ett par pilotisar från rayban till mig och ett par till sig själv. Helt ok! Thanks dad!

Imorgon bilar jag och mami upp till öset igen och hon stannar tills onsdag, trevligt tycker jag! Dom köpte en stor bit rostas och en stor bit ryggbiff till mig idag haha. Så ska fan frossa i massa gott kött sen, nomnomnom!

Nu ska jag äta tårta, ciao!


Fick ett sjukt värt sms inatt som helt klart made my day idag. tänk att så lite kan göra så mycket :) ♥

I guess misfortune strikes again.

2011-02-09 @ 18:56:22 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Blir middag med frugan ikväll. Har köpt så vi ska göra hemgjord pizza, GÖTT!
& hon kommer för en gångs skull hem till mig haha.

guess what, i am not a robot.

2011-02-08 @ 16:27:37 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 1
Kom, inte helt oväntat, inte iväg idag. En annan gång kanske. Eller aldrig. Tråkigt hur som helst. Fixade i alla fall en bil hem till Bålsta på torsdag. Så ska ut och köra 53 mil i övermorgon, helt ensam. Det går nog bra, tråkigt med vinterväglaget bara så man inte kan ligga på på samma vis. Eller kan kan man väl, men känns onödigt. Kommer hellre fram aningen senare än inte alls :) Ska bli spännande att se hur det går, vägen är ju inte den roligaste att köra direkt.

Nu måste jag kika på senaste avsnitten av Pretty Little Liars och Gossip Girl, baba. 

Så här kul har jag haft idag.

Me and my drum.

2011-02-07 @ 19:01:22 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Min tur att ha tvättstugan ikväll, men jag orkar bara tvätta två tvättmaskiner med dom viktigaste kläderna. Sen får det vara! Ska bli intressant och se vart jag tar vägen imorgon. Inte norge i alla fall. Blir det inte sälen imorgon åker jag ner till bålsta redan på torsdag tror jag. Sen kör jag och mami tillbaks till öset på söndag. Detta innebär att jag egentligen måste dödsstäda! Även om jag torkar golven, dammsuger och gör allt möjligt så hittar min mamma alltid något att städa ändå. Varför är det alltid så? Blö.

Köpte nya skor idag förresten. Blev ett par sneakers från adidas, vita med blå ränder. Helt ok! Behövde verkligen ett par nya, kan inte springa runt i mina adidas med kardborreband haha. Har blivit tillräckligt retad för dom nu, assholes! Ska försöka investera i ett till par sneakers till våren också :)


Dubstep night out.

2011-02-05 @ 17:25:37 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
nu ska jag dra till frugan min och stressa henne medan hon förbereder sig för kvällen. Det vankas dubstep-fest ikväll på marité, så där finner ni mig ikväll. GÖTT! Herrå

Learning how to dance the rain.

2011-02-03 @ 16:37:26 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Hmm ja, har inte så mycket att skriva atm. Har inte hänt så mycket dom senaste dagarna. I helgen börjar melodifestivalen i alla fall. Ska ju faktiskt vara en hel del bra artister med i år. Melodyclub, Swingfly, Christian Walz... Får ju inte glömma Brolle! (nomnom hehe). Linda bengtzing ska vara med också ju. Är jag förvånad? Nej. Vet ni vad hennes låt heter? Jo den heter "E de fel på mej", haha. Är jag förvånad nu då? Nej, verkligen inte...Med andra ord så klassas hon inte som en av dom bra artisterna hos mig, vilket ni kanske fattade...

Måste erkänna att jag brukar följa melodifestivalen. Kollade till och med på Eurovision song contest förra året trots att Sverige inte ens kom med haha. Får se om jag ens hinner se första omgången nu i år. Ska ju faktiskt på dubstep-fest på lördag, OH YES!


RSS 2.0