Let me kiss you hard in the pouring rain

2012-01-28 @ 11:49:30 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Nu, mina vänner, ska ni få höra en fantastiskt bra låt som jag har kärat ner mig i totalt. Hennes röst är grym och urmysig. Sen lyckades jag ju fastna för snubben i viden också, Bradley Soileau, mmm-mm-mm. Lyssna & njut!


Laleh - Some die young

2012-01-27 @ 23:20:57 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Måste säga ändå att jag trivs väldigt bra med mörkt hår och jag planerar inte att gå tillbaka till det blonda än på ett tag.


Come take a walk on the wild side

2012-01-27 @ 00:04:13 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Hej hej, hemma från 5 fantastiska dagar i Vemdalen. Vårt tredje skiweek är nu avklarat, men jag hoppas inte att det var vårt sista trots att vi tar examen nu till sommaren. Vädret har vart grymt och så här fin utsikt har vi haft från vår stuga. Jag har vart så lycklig över den underbara naturen. Kan man låta löjligare än jag just nu? hahah.. tror inte det..Dagens fundering, 19e januari

2012-01-19 @ 20:39:09 Filed in: dagens fundering
Kommentarer: 0
Dagens fundering, från både emma och sara, lyder:
Varför kallas toa för tjotahejti?

Jag ska se om jag kan försöka svara på det!
Till att börja med kan vi förklara vart ordet "tjotahejti" kommer ifrån enligt nationalencyklopedin:

"Tjotaheiti kommer från ordet Otaheti, vilket är en äldre, europeisk namnform för Tahiti. Otaheiti används oftast slangartat i formen Tjotaheiti, med en ungefärlig betydelse 'plats långt borta'"
(Tahiti är en plats långt bort med andra ord, mitt ute i Stilla Havet mellan Australien och Sydamerika, kanske var detta ett vanligt uttryck innan panamakanalen byggdes)

Med detta kan vi dra slutsatsen att; Antingen så säger man tjotaheiti till toalett för att det är äldre slang för "toa" och för att dasset förr i tiden låg på en plats "långt bort", dvs en bit iväg från själva huset. Eller, så är det så att man kallar dass för tjotta (tjottaletten) och så har man helt enkelt lyckats blanda ihop tjotta och tjottahejti! Förstår ni? cool!

Nåja, hoppas jag lyckades bringa lite mer klarhet i det hela!

Idag är ingen vanlig dag, det är min födelsedag!

2012-01-18 @ 22:40:18 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
22 hela år har jag nu levt. 22... Herregud, börjar bli gammal.

Nya bindningar till min kära snowboard blev min födelsedagspresent ifrån mamma och pappa. YES! Äntligen, behövde verkligen nya. Speciellt när jag såg nu senast vi åkte att mina bindningar håller på att kollapsa.


I'm driving at lightspeed, up up and away.

2012-01-17 @ 22:25:17 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Åh vad less man blir med helt uppåt väggarna dåliga föreläsare. Hade lika gärna kunnat stanna hemma från båda föreläsningarna idag då jag inte fick ut någonting av den jag faktiskt var på. Eftersom jag somnade halv 4 inatt kunde jag bara inte få mig till att kliva upp tre timmar senare till föreläsningen som började 8.15, men jag tänkte att jag nog ändå behöver gå på dagens andra föreläsning för att åtminstone få lite koll på vad det är vi ska syssla med i två månader fram. Men där hade jag ta mig tusan helt fel. Det är tur att vi inte har samma föreläsare genom hela kursen i alla fall...

Hur som helst, försökte mig idag på att ladda ner The Sims 3, vilket säkert hade gått som smort om jag hade haft större plats på mina skivor åt spelet. Spelet var 24 MB för stort för skivan.. HAHA. Bummer... Får försöka låna det av någon istället.


15e januari och det regnar.

2012-01-15 @ 16:53:27 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Det ska inte regna i januari. Inte i östersund. Nog för att meterologerna förutspår 20 minusgrader till nästa vecka, men nu regnar det och det ska det vanligtvis INTE göra i januari. Isen på storsjön har precis lagt sig, och vanligvis brukar den ligga redan i början på december och detta är 15e gången på ca 140 år som isen lägger sig efter årsskiftet. I januari brukar det även finnas isvägar för tunga fordon upp till 4 ton. Vad hände denna vinter?


BAM! WRONG! GRANDMA!

2012-01-15 @ 00:14:47 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 1
Hej hopp! Tog en tripp till Vemdalen idag med frallan och slem, eller snarare G och P. Vi tog oss upp tidigt imorse trots endast 4 timmars sömn efter fest igår. Jag är stolt över oss, och jag är grymt glad att vi kom iväg för det har vart en sjukt bra dag i backen. Jag älskar såna här dagar!


SkiStar + kundnöjdhet = sant?

2012-01-13 @ 16:25:40 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Vet inte om medarbetarna på skistar har fått lära sig vad kundnöjdhet innebär. När man jobbar på kundtjänst och därmed med service tycker jag att man alltid ska försöka bemöta kunden på bästa sätt - så att kunden därmed blir nöjd, vill återkomma och får en bra upplevelse/vistelse etc. Undantag kan väl finnas om kunden i sig är helt dum i huvudet och bär sig helt uppåt väggarna åt (men trots detta ska man ändå alltid försöka vara trevlig tillbaka, ni vet "kunden vet bäst"...).
Hur som helst, igår skickade jag iväg ett mail till SkiStar för att försöka ta reda på om det finns någon stereo i den stugan vi ska bo i på skiweek, för vi vill ju självklart veta om vi behöver ta med oss en egen. Mitt mail var inte otrevligt alls utan frågade mest om det fanns någon stereo och om det fanns möjlighet för dom att kolla upp det åt oss? Till svar fick jag:


Hej!

Om det känns viktigt för Er med en stereo, föreslår jag att Ni tar med Er egen.

Det står ingenting i bekräftelsetexten att det ska finnas en där.

Trevlig helg!


Självklart är det viktigt med stereo? Ingen fest utan musik, right? Hon kanske inte menade något illa, men man kan ju ta det som att hon tyckte min fråga var väldigt jobbig och definitivt för jobbig för att kolla upp = sura miner. Hon hade kunnat omformulera mailet i stil med " vi har tyvärr ingen möjlighet att kolla upp om det finns stereo i stugan, därför föreslår jag att ni tar med er egen för att vara på den säkra sidan." Eller något... Tycker hur som helst att det var ett onödigt spydigt mail och någon måste vaknat på fel sida idag. Nåväl, nu är det ju inte så att jag ogillar skistar för den här lilla incidenten, bara hon som svarade på mailet ;)

Once Upon A Time..

2012-01-12 @ 23:36:45 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Fastnat för en ny serie, och som inläggsrubriken säger så heter den Once Upon A Time. Visades på kanal 5 idag, hade hört talas om den tidigare och kunde inte låta bli att se den när dom ändå börjar visa den i svensk tv! Nu är då frågan om jag ska orka vänta tills nästa avsnitt nästa vecka. den är
s p ä n n a n d e redan efter ett avsnitt! Är en rätt kul serie där många sagofigurer är med, som snövit, benjamin syrsa, pinocchio... Låter kanske rätt B haha men den är bra. På riktigt.

"28-åriga Emma Swann får på sin födelsedag besök av Henry, den son hon gav upp för adoption för tio år sedan. Henry tar med henne till sin hemstad Story Brook som han hävdar att det vilar en förbannelse över. Tiden står stilla i Story Brook och alla stadens invånare är egentligen sagofigurer som glömt sina tidigare liv. Den enda som kan bryta förbannelsen är dottern till Snövit och hennes prins, och den dottern är Emma.

Henrys adoptivmor Regina Mills är stadens borgmästare, men Henry menar att hon egentligen är den elaka drottningen som försökte döda Snövit. Hans lärare, Mary Margaret Blanchard, är Snövit och hennes prins är en man som ligger i koma på stadens sjukhus. Henrys psykolog Archie Hopper är egentligen Benjamin Syrsa. Stadens rikaste man, Mr. Gold är i sagans värld Rumpelstiltskin.

Emma beslutar sig att stanna ett tag i Story Brook, något som får stadens stora klocka, som dittills stått stilla, att plötsligt börja fungera igen"

 


Chokladbiskvier

2012-01-11 @ 20:05:09 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Blev helt plötsligt grymt sugen på chokladbiskvier, så sugen att jag till och med funderar på att göra egna inom en snar framtid! Jag älskar botten och smörkrämen. Skulle kunna göra det som stora macarons istället, bara för att skippa den mörka chokladen som agerar topping (jag gillar inte mörk choklad). MMM-MMM. När pengarna kommer ska det shoppas ingredienser kan jag lova!


Bild från alltommat.se

Bäst på fest.

2012-01-10 @ 23:14:17 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Nej vet ni vad, nu är jag trött på css-koder så nu ger jag upp. Nu får det vara som det är! Men jag är rätt nöjd ändå.  Bör sägas är väl att bloggen syns bäst i google chrome. tack för mig, hej.

Hur som helst, om exakt en och en halv vecka vankas årets bästa fest - SKIWEEEK! 3000 studenter på plats i vemdalen och bara fest och åkning. Kan det bli bättre? Har längtat sen förra årets skiweek tog slut och snart är det dags igen. Vad ska man längta till efter detta skiweek? Det är vårt SISTA! Sorgligt. Tror det kan bli svårt att bräcka förra årets brutala förfester där vi hade 100 pers i stugan två kvällar i rad. Förra årets stuga var nästan dubbelt så stor, här har vi tyvärr bara nedervåningen att förhålla oss till. Nog för att denna är fräschare, men ändå, hehe.Blir ju så trött i ögonen..

2012-01-09 @ 23:47:43 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 1
...av alla css-koder och skit. Håller, som ni ser, på att fixa och trixa om lite på bloggen och är långt ifrån klar ännu. Är alldeles för "lat" för att fixa klart designen på en s.k testblogg först. Vid tid och ork fixar jag klart resterande grejer imorgon (ex maxstorleken på bilderna..ska väl även försöka mig på det där med att dela upp arkivet också)
GODNATT :)

Chiddy Bang - All Things Go

2012-01-09 @ 13:39:13 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
21.00 hann klockan bli igårkväll innan vi skickade in vår uppsats, dock med en slarvig slutdiskussion. Tur är väl dock att den slutgiltiga uppsatsen inte ska vara inlämnad förrän den 19e och att denna "bara" är till opponeringen. Vi har åtminstone lyckats få me alla delar. En uppsats på universitetet är så väldigt annorlunda mot en i gymnasiet, och man kan ju tro att vi har fått lära oss under dessa 2,5 åren på universitetet, hur man skriver en riktig vetenskaplig artikel som det heter, men icke. I en uppsats i gymnaset behöver man ju bara ha med en korrekt innehållsförteckning och sen är det ju typ bara å skriva. Här ska vi ha abstrakt, innehållsförteckning, problemformulering, bakgrund, frågeställningar, metod, disposition, teori, empiri, analys och slutdiskussion/resultat. Så nu vet ni det.

Dags att ta tag i min lägenhet som jag har låtit förfalla under förra veckan, rensa bort svinstian och ta fram dom mysiga 32 kvadratmetrarna som gömmer sig någonstans!
Feels like i've been waiting for a life time.

2012-01-08 @ 11:23:46 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Satt på skolan till halv 8 igårkväll, kommer säkert sitta lika länge idag, fast vi åker dit tidigare idag. Varför sparar man alltid saker in i sista minuten? B-uppsatsen ska in imorgonbitti och vi har ungefär 2,5 "moment" kvar att skriva, men vi borde faktiskt kunna göra klart det idag, det vore konstigt annars. Vill att detta och hela trean ska vara över exakt nu, orkar inte med bajsskolan längre.

vroomvroom.

Hey, i heard you were a wild one.

2012-01-07 @ 11:09:13 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Hejhejhej! Hade tenta i torsdags, gick väl sådär. Drog till skidlek med Emma och Sara efteråt och lekte lite och framåt 3-tiden hade vi bestämt oss för att ta en spontantripp till Åre på kvällen. Vi skulle ändå dit på fredagen och åka bräda och tyckte det kunde va en kul idé att åka redan på torsdagkvällen för att se Movitz på bygget (mest Sara som ville se, jag och emma ville bara festa haha). Hur som helst hade vi väldigt trevligt men insåg på fredagen att vi nog blivit för gamla för festligheter kvällen innan vi ska åka bräda. Det hela resulterade i två åk, sen åkte vi hem hahaha. SÄMST!! Nåväl, har i allafall ÄNTLIGEN invigt mitt säsongskort, på tiden tycker jag. Får se till att åka en hel jävla del så 4045kr inte var helt åt helvete, men känner jag oss rätt kommer vi alla åka in det hyffsat fort :) 11 dagskort i åre så har du tjänat in det + lite till, så det är bara att tuta och köra!


hejhejhej bästa vänner.


RSS 2.0