Say whaaat!

2012-08-30 @ 16:04:00 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Jag slank in på en artikel igår på aftonbladet.se som handlade om något ramaskri över två barnpysselböcker som kommit ut i bokhandeln. Den ena var blå och "var till" för killar, och den andra var rosa och glittrig och "var till" för tjejer. Det var då tydligen en sak som hade upprört speciellt i dessa två pysselböcker. I den blå boken så skulle man dra streck mellan en kille och vilken bil de skulle få åka i och i den rosa skulle man dra streck mellan en flicka och en hushållssyssla så som städning, bakning etc.
 
Jag förstår verkligen inte detta ramaskri nu för tiden över minsta lilla sak som pekar på könsstereotyper!? Och allt så vara så "genusmedvetet"! "Individuell frihet" är det tydligen vad det handlar om här. Att barnen exempelvis ska få välja själva vilka leksaker de ska få leka med. Av vad jag läser bland kommentarerna till artikeln så ska det tydligen inte handla om att förbjuda rosa för tjejer eller blått för killar utan att "inkludera allt roligt för både pojkar och flickor".  Men samtidigt låter det ändå som att killar inte längre ska få vara blå och tjejer inte längre ska få vara rosa? Eftersom att det samtidigt sägs att om en flicka gillar rosa och att baka och städa så  "är det ju något som de inte har valt själva utan blivit påtvingad av föräldrar och samhället".  Och ska pojkar skämmas för att de vill ha en bil?

Och så känns det som den här debatten mest går ut över flickor och hushållssysslor, vad som är typiskt "tjejigt". Ibland känns det som att kvinnor idag gör sig till offer utan att dom behöver vara det, genom att protestera mot allt som på något vis är könsstereotypt. 
 
Äsch, jag vet inte vart jag ville komma med det här inlägget. Självklart tycker jag att alla barn ska få ha vilka intressen de vill och gilla vilka färger de vill, utan att föräldrar ska lägga näsan i blöt och säga att en kille inte ska få rida för det är en "tjejsport" eller att en tjej inte ska få spela hockey för det är en "killsport". Men jag tycker bara att den här debatten kring könsstereptyper, genusmedvetenhet, könsneutralitet och "hen" börjar gå över styr och börjar bli så fruktansvärt löjlig.
 
 

Inspiration.

2012-08-29 @ 10:44:00 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0

Hejhejhej.

2012-08-28 @ 20:08:00 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Alltså, jag vet inte vad det är med mig och otur. Jag har iofs lite tur också, om man tänker på att jag faktiskt fått ett riktigt jobb nu. Men först blir jag blind och nu har jag säkert en blodpropp i knät! Närå, men fyfan vad jag har ont i mitt knä, kan seriöst inte böja det. Åkte hem tidigare från jobbet eftersom jag är typ invalid. Hade till och med svårt att köra hem för självklart är det vänstra knät jag har ont i så det blir svårt med kopplingen. BAJSKORV! Hoppas det är över imorgon. Räcker med ett blint öga tycker jag, haha.
 
Appropå mitt öga så är såret i ögat nu i princip läkt. Fast det läker liksom fortfarande, om ni förstår vad jag menar. Det finns inget sår längre men det läker fortfarande..haha.. jaja. knepigt det där. Nu börjar det bli ett ärr, och ärret kommer då att sitta mitt i synfältet = nedsatt syn, förmodligen till och med grovt nedsatt syn. Alltså inte så mycket bättre än vad det är idag. Men men :) Ska tillbaka till sjukhuset på fredag, vi får se vad som sägs då :)
 

I'm gonna shine homie until my heart stops.

2012-08-23 @ 23:06:01 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
ALOHA! Nu är det slut på arbetslösheten för min del, woho! Har lyckats få mig ett himla bra tjänst på mitt senaste sommarjobb. Då jobbade jag deltid som receptionist men nu har jag uppgraderat mig lite (haha) till en heltidstjänst där jag kommer jobba både i receptionen men även ha hand om planering och fakturering (alltså konferenskunder). Känns himla kul faktiskt!

Och för er som undrar hur det är med mitt öga: Det är bättre. Eller det ser åtminstone bättre ut men jag ser fortfarande i princip ingenting. Men det går ändå åt rätt håll och har jag en väldig tur går synnedsättningen att justera med glasögon. Men då menar jag också en v ä l d i g tur.

Snowboard snarttttt tack.

Inspiration.

2012-08-22 @ 12:17:20 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 1


I've loved and i've lost.

2012-08-20 @ 13:39:16 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Här hade jag tänkt skriva ett inlägg tillägnat de bittra människorna jag har på min facebook. Men jag struntar i det och säger bara: Försök vara glad och positiv och ta vara på livet istället så ska ni se att tillvaron blir så mycket enklare! :)

The kites will make you fly.

2012-08-17 @ 16:56:33 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 1
Var ute på en nattlig photoshoot igår med Fredde. Först tog vi oss upp i skogen bakom Kalmarsand upp på ett berg, läskigt haha. Fick inga bra bilder där över kalmarsandsviken, lyckades dock lite bättre tycker jag nere vid stranden sen :)


Åh.

2012-08-16 @ 19:14:28 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Jag får inte träna.
Jag får inte köra bil.
Jag får inte dricka alkohol.
Jag får inte vara ute när det blåser.
Jag får inte vara ute när det är sol.

Jaha, vad får jag göra då? Nåväl, får väl vara nöjd att jag åtminstone såg bättre idag än i måndags nu när jag var på återkontroll och att såret på hornhinnan blir allt mindre. Och att läkaren minskade ner ytterligare på mina droppar. Så nu behöver jag bara ta 4 droppar kl 8 på morgonen, 2 droppar kl 11, 14 och 17 och 3 droppar kl 8 på kvällen. Ska på återbesök på måndag igen och förhoppningsvis minskas droppandet ner ännu lite till då.

aaAaaAAAAhaaaahhhh...

Om vi säger så här så är det ju en himla tur att jag precis fått ett par nya glasögon som jag trivs sjukt bra i och att jag även trivs utan diverse smink på ögonen. För linser kommer jag inte kunna använda på ett bra tag och mascara etc kommer jag inte våga använda på ett bra tag haha.


FML.

2012-08-15 @ 13:57:21 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Sitter här och läser om hornhinneinflammation och hornhinnetransplantationer och det bara kommer över mig att det känns som att det är kört. Jag kommer bli blind för allid och jag vill bara döda dom läkare som inte tog mina symptom på allvar. Det är faktiskt deras fel att jag är blind. 22 år och blind på ena ögat. Så fantastiskt kul.
Jag kan troligtvis göra en hornhinnetransplantation om jag har grym tur men det är lång väntetid och lång läkningsprocess.
Fuck my life.

När jag tänker på det så inser jag att alla som väljer att donera sina friska organ efter livet är hjältar. Tänk så otroligt många liv som kan räddas genom att folk faktiskt donerar sina organ till bättre behövande. Inte bara livshotande sjukdomar kan botas utan även folk i mitt tillstånd kan få hjälp. Jag ska donera mina organ när jag dör, helt klart. Varför ska mina friska organ begravas/brännas upp när andra människor som behöver dom bättre kan få dom?

Hemmaaaa!!

2012-08-13 @ 22:42:24 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Hej och hå! Nu idag har jag faktiskt fått komma hem, tjoho! Trodde faktiskt inte jag skulle få komma hem innan onsdag. Känns som jag vart borta i evigheter från verkligheten. Nämnde till och med när jag åkte hem från sjukhuset att det är så grönt och fint ute, typ som jag hade förväntat mig att det skulle vara på väg att bli gult och höstigt haha. Har bara vart borta två veckor från "verkligheten". En vecka i Frankrike och en vecka på sjukhus, vilken grej! Aldrig i hela mitt liv trodde jag att jag någonsin skulle bli inlagd på sjukhus. Det är ju något som man liksom aldrig tror ska hända en själv, som med allt annat. Allt händer alla andra, men inte en själv.

Dag 6.

2012-08-12 @ 21:08:00 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Jag undar om det skulle hjälpa något att anmäla den doktor som ansåg att mina besvär i ögat inte var tillräckligt allvarliga för att jag skulle komma in en dag tidigare till sjukhuset. Jag menar, den extra dagen jag fick vänta gjorde mig blind. Enligt läkarna här skulle doktorn tagit in mig på en gång med dom symptomen jag hade. Läkaren som "har hand" om mig säger även att dom på sjukvårdsupplysningen borde skickat mig till akuten på en gång. Det som hände mig borde ju faktiskt inte få hända. Det kanske inte skulle hjälpa mig, men kanske andra i framtiden. Nåja...

Nu är jag himla sugen på att komma hem. Fast jag uppskattar ändå att dom håller mig kvar, då vet jag att dom är nogranna med att det ska bli rätt. Imorgon flyttar jag tillbaka till ögonavdelningen igen och blir kvar där ett par dagar till. Kommer nog hem tidigast onsdag. Funderar på hur jag ska få måndag och tisdag att gå haha... Har ingen som kommer och besöker mig så måste fördriva tiden själv på något vis. Nu är dessutom OS slut, plö.. Nu längtar jag hem till riktig hemlagad god mat. Jag längtar efter att göra saker, har inte vart utomhus på en vecka ens!!! Jag är grymt festsugen också, det må jag säga är ett bra tecken haha.

Tycker du som jag så rider vi...

2012-08-10 @ 21:31:26 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Jag förstår inte varför så många hatar sjukhus. Eller ja, förutom det faktum att de säkert förknippar sjukhus med hemska sjukdomar. Jag måste säga att jag inte haft nån obehagskänsla en endaste gång sen jag lades in (förutom när jag fick isterband till middag ikväll ;D). Jag har egentligen bara kännt mig trygg ända sedan jag kom till sjukhuset och att jag är i goda händer. Nej, jag har inte haft någon livshotande sjukdom men nog så allvarlig ändå eftersom jag kan förlora synen på ena ögat. Och smärtan jag har haft har verkligen inte varit att leka med. Folk tänker nog att det inte kan vara så illa med mig om jag orkar hänga på facebook och instagram så mycket som jag gör haha.. Nä men jag mår mycket bättre nu än vad jag har gjort och facebook och instagram är ju såklart tidsfördriv i en miljö där det annars inte finns så mycket annat att sysselsätta sig med. Dessutom kör jag på att försöka vara positiv och inte sitta och tycka synd om mig själv som en liten fjutt. Nä, jag tror på placebo-effekten!

Var rädd om ögonen!

2012-08-09 @ 08:44:53 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 1
Hej på er! Som många av er säkert vet så har jag haft väldigt ont i ögat sen i torsdags. Har hela tiden trott att det vart en en inre vagel... Hur som helst, fick tid på ögonakuten kl 12 i tisdags efter prat med ögonläkare som inte tyckte det verkade så akut att jag behövde åka in redan i måndags. I måndags såg jag med öga och natten till tisdagen hade jag så extremt ont i ögat att vi fick åka till akuten ändå. Tyvärr finns ingen ögonläkare på plats på nätterna så fick en salva och fick åka hem igen. När jag vaknar tisdag morgon inser jag att synen på höger öga är borta. Den känslan, att inte kumna se, den är riktigt obehaglig. Åkte till sjukhuset där dom direkt konstaterar att jag måste läggas in. Jag har nämligen fått en stor keratit. En grov hornhinneinflammation med andra ord. Dom aäger att jag måste läggas in med intensivvård, antibiotikadroppar en gång i timmen dygnet runt, för att försöka rädda synen.  Kul. Dessutom blir jag isolerad för smittorisken (som ändå inte är såå stor).
Med andra ord har jag ett 4 milimeter stort sår på hornhinnan mitt i synfältet vilket gör att synen är borta. När inflammationen går tillbaka kommer jag få en ärrbildning där som kommer orska en synnedsättning och jag kommer förmodligen inte få tillbaka synen helt på ögat. Det är alltså oklart om jag kommer få tillbaka synen på ögat.
Nu ska ni också veta att hornhinnan är kroppens mest smärtkänsliga organ, så det säger en hel del om hur ont jag har haft!

Men lite goda nyheter ska ni få: Idag på morgonen konstaterades det att dom släpper på isoleringen i alla fall och tar bort antibiotikan på natten. Det går alltså i rätt riktning :) kanske får jag även permission i helgen och får komma hem ett tag nu när jag inte behöver droppar på natten, men det får jag veta imorgon. men nej, jag ser ännu inget med ögat.
Ni skulle se mitt öga, vågar själv inte kolla på det i spegeln haha. Det ser helt dött ut. Helt blint... Läskigt! Tips - bildgoogla inte keratit! Haha...

bajskorv.

2012-08-06 @ 20:04:00 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Idag har jag anmält mig till Mittuniversitetet igen. Till den absolut första kursen vi läste på programmet, som jag alltså inte klarade. Jag är med andra ord alltså inte heeelt klar på universitetet än, men så gott som :) Ser inte fram emot att plugga igen, men det är ju rätt bra eftersom jag ännu inte har något jobb och då får jag dessutom lite pengar, tjuhuu!

Anywho.. Imorgon ska jag göra ett besök på Akademiska Sjukhuset i Uppsala med mitt öga. Jag slapp ögonakuten idag då ögonläkaren ansåg att det inte var så pass akut att jag behövde åka in redan idag. (HALLÅ DET GÖR JU PISSEONT!?) Det är tydligen ingen vagel, utan något annat. Får se vad dom kommer fram till men tydligen kommer jag få gå på antibiotika ett tag. Kul... Hade vart så mkt lättare om det bara vart en vagel ju..

Deal!

2012-08-05 @ 17:49:01 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
När vi var i frankrike lyckades jag deala till mig ett gymkort med pappa! Haha, awesome. Om jag tränar minst tre gånger i veckan så betalar han mitt gymkort. Taget! Tyckte ju jag. Så nu blir det ett gymkort på Sats inom en snar framtid. Äntligen ska jag få gå på mina pass och inte bara på ett tråkigt gym som tyvärr inte motiverar mig särskillt mycket
Nu ska här börja tränas ordentligt igen, inga undantag!

Ooooonttt...

2012-08-04 @ 19:29:18 Filed in: life as it is.
Kommentarer: 0
Goddagens! Nu är jag tillbaka i Sverige och tänka sig, det har inte regnat utan vart hyffsat fint väder Kors i taket! Jag har ändå inte kunnat njuta av det fina svenska vädret på grund av mitt onda öga. Hemresan igår blev ett smärre helvete på grund av ögat också. Det där med att ha en vgel under ögonlocket är mindre kul, vill jag lova. Det skaver, rinner, kliar och gör ont. Blev så ljuskänslig igår också att det till slut gjorde sjukt ont i hela ögongloben vid minsta lilla ljus trots att jag hade både solglasögon och blundade större delen av resan. Kul va? Aldrig vart med om något liknande... Den här lilla vageln gjorde därmed att jag sov sen vi kom hem igårkväll, vid 8-tiden till och med kl 11 imorse, det vill säga ca 15 timmar.

Men ja, jag saknar redan Collioure och supervärmen i alla fall..

RSS 2.0